Задржавање лица
  Контактирајте са  нама у вези Задржавање лица  

Контактирајте нас за више информација
X


 Са новинама у области поступања према доведеним и задржаним лицима имали су прилику да се упознају полицијски службеници из шест полицијских управа, од 4. до 9. 11. 2013. године, у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Обуку су организовали Управа за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку, Управа полиције и ЦОПО, уз подршку  Мисије ОЕБС-а у Р Србији. 

         

Пре почетка рада присутне је поздравио заменик начелнице Центра - полицијски саветник Мирослав Мијаиловић, а руководилац обуке - самостални полицијски инспектор Немања Радовић је упознао полазнике са Програмом, планом активности, дневним распоредом и начином реализиције обуке.

        

- У овој првој групи је било 32 полазника, подељених на два одељења - објаснио нам је инспектор Радовић. - Реализовано је укупно 16 часова. Наставу из области прве помоћи одржала је наша лекарка Бранка Вујић, а наставне јединице које се односе на правни основ за задржавање лица, поступање приликом пријема лица које треба задржати и поступање са задржаним лицима у специфичним ситуацијама реализовали смо главни полицијски инспектор Саша Бараћ из ППУ Нови Сад и полицијски саветник Милош Иветић и ја из Центра. О поступању овлашћеног службеног лица приликом посете Комисије за спречавање тортуре и других видова контроле говорио је председник Комисије МУП-а за спречавање тортуре, др Небојша Пантелић. Планирано је да се по овом Програму обуке оспособи укупно 168 полицијских службеника МУП-а.

          

На крају обуке трочлана испитна комисија организовала је завршну проверу знања тестирањем методом електронског учења, на платформи за е-учење Мудл. Администраторску и логистичку подршку пружили су запослени у Центру - Снежана Вла, Маријана Милановић и Милан Илић. Сви полазници су положили тест и тиме успешно завршили обуку.

          

- Мада смо сви ми полицијски службеници па имамо и теоријско знање и практично искуство у раду са доведеним и задржаним лицима, ова обука била нам је и корисна и занимљива - додаје Слободан Вуковић, помоћник командира Полицијске испоставе у Сремској Митровици, некадашњи ученик Средње школе унутрашњих послова. - Посебно су нам се допале практичне вежбе које су организоване кроз игру улога, демонстрацију и симулацију реалних догађаја из полицијске праксе.     
 
Јасна Обрадовић
Претходна страна   Горе