Делегација из Кине
  Контактирајте са  нама у вези Делегација из Кине  

Контактирајте нас за више информација
X


 Представници Кинеског криминалистичко-полицијског универзитета (ККПУ) из Шенгјенга -  Џанг Јуехуеј ( Zhang Yuehui ), директор Одсека за студентска питања; Љу Бо ( Liu Bo ) из Одсека за студентска питања; Џанг Јијен ( Zhang Yiyan ) из Одсека за међународну сарадњу и деветоро студената са доцентом др Ненадом Милићем и Јелена Панџом, као преводитељком, посетили су 23. 10. 2013. године Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, где су  им домаћини били Драган Милић, начелник Одељења за извођење обуке и Зорка Ловре, задужена за односе са јавношћу.

            

 

Гости су имали прилику да се упознају са начином обуке у Центру и да виде простор у којем живе и уче наши полазници - учионице, тактичку кућу, филмску стрељану, библиотеку... Током обиласка спортске хале, студенте из Кине је својим излагањем заинтересовао тренер Петар Миливојевић. Пожелели су да се и сами опробају у извођењу неких захвата у области Одбрамбених вештина. За тили час обилазак Центра се претворио у својеврстан огледни час и размену знања и вештина. 
 
- Од података које смо сазнали о начину студирања на Кинеском криминалистичко-полицијском универзитету, нама је било занимљиво то што студенти у Шенгјенгу сами плаћају своје школовање - испричала нам је госпођа Ловре. - За већину је након завршених студија обезбеђен посао, али неки ипак морају да сачекају док се не упразни радно место.
 
Ово је била већ трећа посета представника ККПУ из Шенгјенга МУП-у Р Србије, КПА и Центру. Студијска посета колега из Кине нашој КПА трајала је од 20. до 25. 10. 2013. године.  
 
За госте је организован и обилазак Сремских Карловаца и Београда и посета Музеју Николе Тесле.
 
Јасна Обрадовић
Претходна страна   Горе