Добро дошли!

Sve najbolje u 2018. godini!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Процес трансформације средње школе у Центар почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи. Настава је предметно-модуларна, траје годину дана и реализује се у реновираним учионицама и објектима у кругу Центра.

Како стићи до Центра?

 

Догађаји

Остајте овде

маxресдефаулт „Немамо права заувек отићи! Јер нико од нас, у ствари, неће побећи од беспослице, беспарице и, услед свега реченог, од раскола породичног, већ ће се тиме вечно одрећи оца свих Срба. Немамо права отићи, већ само том сину ускликнути!“

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице Конкурс за упис 50 полазника за Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Аикидо – усаглашени пут енергије

Фото_3.0.1_а Полазнице и полазници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици од 2010. године, имају могућност да у оквиру ваннаставних активности тренирају аикидо. Секцију води полицијски саветник Милан Пејовић, мајстор аикидоа и блиске борбе ( Aikido and close combat ), V DAN .

Бокс спаринг

Бокс спаринг – Окупили су се момци из 14. класе да виде како ће протећи спаринг јер нису навикли да виде женско како бије, или бар нису навикли крхку девојку попут мене да виде као борца, прича Јованка Радуловић, полазница 15. класе Центра.

Поклон Дечјем селу

Поклон Дечјем селу На иницијативу полазника Центра за основну полицијску обуку, 28. 9. 2017. године, организована је посета деци у Дечјем селу „Др Милорад Павловић“, у Сремској Каменици. Полазници 14. и 15. класе су претходно организовали акцију прикупљања средстава за куповину поклона деци. Акцији су се придружили и радници...

Турнир у одбојци

Турнир у одбојци У оквиру сарадње са заједницом, 23. септембра 2017. године, 14 полазница и полазника 14. и 15. класе учествовало је у пригодном програму Сабора српске омладине у организацији Епархије Сремске, након свечане литургије у Саборном храму владике Николаја, у Сремским Карловцима.

Добровољни даваоци крви

Добровољни даваоци крви Центру за основну полицијску обуку уручено је признање Црвеног крста Србије - плакета „Широко срце“, за 2016. годину. Традицију Средње школе унутрашњих послова, потом и Центра за основну полицијску обуку, настављају полазници 14. и 15. класе који су у великом броју добровољно дали крв током прве фазе обуке.

И на одмору у служби грађана

Марко Типсаревић Марко Типсаревић, који је завршио Средњу школу унутрашњих послова у 33. класи, прискаче у помоћ и кад је на одмору.

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице Конкурс за упис100 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица; кандидати могу предати документа до 18. септембра 2017. године

Приправнички стаж у Полицијској бригади

4_1 Неки од бивших полазника 13. класе су након завршеног једногодишњег курса у Центру за основну полицијску обуку распоређени у полицијске станице у Београду, а сада приправнички стаж настављају у Полицијској бригади.

Полазници 14. класе у НЦ „Кула

Полазници 14. класе у НЦ „Кула Полазници ЦОПО-а су се 8. јула 2014. године, кроз показне вежбе и разговор с колегама, упознали са радом полиције.

Захвалница Дечијег села Центру

Захвалница Дечијег села ЦОПО-у У знак захвалности Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици за племенитост и хуманост током дугогодишње сарадње, Дечије село „Др Милорад Павловић” из Сремске Каменице Центру је доделило захвалницу. Дечије село Сремска Каменица отворено је 1975. године као стото у свету и прво у источној Европи.

Изненадна контрола

Полицајац и пас Током обављана својих дужности, око 5.30 часова ујутру 14. јуна 2017. године, дежурни класе је приметио како „службени” пас Центра скаче око малог незваног госта. Иако је неколико пута већи, деловао је уплашено, тако да се држао на безбедном одстојању од бића за које је дежурни, пришавши, утврдио...

Признање хуманости

Признање хуманости Мото овогодишњег Светског дана добровољних давалаца крви гласи: „Не чекај незгоду. Предузми нешто. Дај крв. Дај крв сада. Дај крв редовно“. Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, 14. јун – као и претходних година – обележава бројним трибинама, свечаностима и ...

Деца из вртића „Жикица Јовановић” у Наставном центру „Макиш”

Вртић у НЦ Макиш Необична слика на теренима Наставног центра „Макиш” у Београду, у време када су тамо спровођене провере базично-моторичких способности полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и припрема за дефиле на централној свечаности поводом Дана МУП-а. Дечији смех, вриска и граја 43...

Издвајамо

 

Конкурс за упис 50 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

 

Обука полазника примљених на основу Конкурса за основну полицијску обуку објављеног у децембру 2016. године спроводиће се у три класе (14, 15. и 16), у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Тренутно су на обуци полазници 14. и 15. класе  стручног оспособљавања за обављање полицијских послова.

Нови правилник о условима конкурисања

Опширније погледајте на страници Упис у Центар.

Електронске адресе (е-адресе) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре и даље нам се обраћајте на стару адресу  office@copo.edu.rs

Адреса selekcija@copo.edu.rs намењена је само онима који су се пријавили за упис на основну полицијску обуку. Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

7. март 2016. године

 

 

 


ЦОПО-Презентација

 

Календар догађаја

Јануар, 2018     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 2798 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови