Добродошли!

Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Процес трансформације средње школе у Центар почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи. Настава је предметно-модуларна, траје годину дана и реализује се у реновираним учионицама и објектима у кругу Центра.

Како стићи до Центра?

Догађаји

Меморијални турнир Владимир Грандић

Меморијални турнир Владимир Грандић Радници Министарства унутрашњих послова окупили су се 5. 4. 2014. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици на петом Меморијалном турниру у малом фудбалу „Владимир Грандић“ посвећеном трагично настрадалом колеги који је 12. априла 2009. године изгубио живот супротстављајући се четворици разбојник

Берза средњих школа у Кањижи

Берза средњих школа у Кањижи – Ми смо јако задовољни – рекла нам је неколико дана касније Марта Јухас директорка Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Кањиже. – Прошле године је ова манифестација одржана први пут и тада смо имали око 500 посетилаца. Ове године их је било дупло више. Драго нам је што је Ваш Центар и сад учествов

Сајам образовања Путокази 2014

Сајам образовања Путокази 2014 Група деце која је дошла на 10. Сајам образовања застала је на штанду МУП-а. Док су малишани с пажњом посматрали акцију ватрогасаца, рука једне од фигура обучених у различите полицијске униформе се покренула и помиловала једног дечака. Око камере забележило је тренутак изненађења на лицима неколицине, а одмах..

Конкурс 2014.

Конкурс за основну полицијску обуку Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 480 полазника за стручно оспособљавање за обављање полицијских послова.

Ваља знати угасити

Обука запослених из противпоћарне заштите – Ко држи апарат за гашење пожара у гепеку, нека га некоме поклони – речено је на обуци из противпожарне заштите коју је ЦОПО у сарадњи са Националним тренинг центром за ванредне ситуације организовао за запослене у Центру, од 3. до 5. 2. 2014. године.

Маргиналије

Маргиналије Жељке Аврић Песнички матине у библиотеци Центра, 26. 12. 2013, окупио је поштоваоце поезије Жељке Аврић на промоцији њене нове збирке Маргиналије.

Задржавање лица

Задржавање лица Са новинама у области поступања према доведеним и задржаним лицима имали су прилику да се упознају полицијски службеници из шест полицијских управа, од 4. до 9. 11. 2013. године.

Сарадња са ОЕБС-ом

Сарадња с Мисијом ОЕБС-а у Србији Високи представници ОЕБС-а су имали прилику да сазнају која је разлика између некадашње и садашње основне полицијске обуке, који су објекти реновирани, какву су обуку прошли сви

Делегација из Кине

Народна Република Кина Представници Кинеског криминалистичко-полицијског универзитета (ККПУ) из Шенгјенга – Џанг Јуехуеј ( Zhang Yuehui ), директор Одсека за студентска питања; Љу Бо ( Liu Bo ) из Одсека за

Електронско учење

Моодле Искуства у области увођења електронског учења разменили су, 17. 10. 2013. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, представници Мисије ОЕБС-а у Скопљу и Управе за стр

Сузбијање насиља

Семинар „Сузбијање насиља у социјалном окружењу“ Без усаглашене активности свих битних институција система, не може се успешно деловати – речено је на Семинару „Сузбијање насиља у социјалном окружењу“ који је 17. и 18. октобра 2013. одржан у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Пријатељи из ИПА Регије Беч

Посета ИПА Регије Беч Заједнички језик је свакако пронађен – језик пријатељства, што је и основни мото Интернационалне полицијске асоцијације.

Са Фондацијом у Немачку

Слободан Белошевић у Баварској „Изаберите немачки језик, јер ко буде био најбољи иде на пут у ту лепу европску земљу“

Језик кости нема, али кости ломи

Језик кости нема, али кости ломи Графити мржње нису комунални проблем – речено је на семинару посвећеном злочину мржње, говору и графитима мржње одржаном 9. 10. 2013. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици (ЦОПО).

Издвајамо

 

 

 


ЦОПО-Презентација


ЦОПО-Пријемни-Провера базично моторичких способности

Календар догађаја

Април, 2014     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетке курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класам које су раније завршиле СШУП
О запосленим радницима у СШУП-ЦОПО
Остало

Укупно: 14207 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови