CENTAR ZA OSNOVNU POLICIJSKU OBUKU

 

Prva generacija Centra prihvaćena je 19. novembra 2007. godine. Od blizu 5.000 kandidata, nakon svih testova i provera, odabrano je 130. Jedan od njih se nije odazvao pozivu.

Uslovi za život i učenje su dobri. Polaznici su smešteni u renovirane sobe. Obuka u Centru je koncipirana tako da podrazumeva mnogo učenja i odricanja. Za razliku od četvorogodišeg školovanja, osnovna policijska obuka je koncizna, efikasna i ekonomična - prilagođena načinu učenja odraslih. Ovde se izučavaju i usvajaju samo ključne veštine i znanja, a ona šira stiču se na specijalizovanim kursevima.

Početak rada Centra obeležen je 5. decembra 2007. godine svečanom akademijom. Ovoj svečanosti prisustvovali su tadašnji ministar MUP-a, gospodin Dragan Jočić, Njegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije, Njegova ekselencija ambasador Misije OEBS-a u R Srbiji gospodin Hans Ula Urstad i Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Norveške gospodin Hokon Blankeborg, polaznici 1. generacije Centra, kadeti 37. i 38. klase Škole, predstavnici mnogih medija i drugi dragi i ugledni gosti.