Događaji

Memorijalni turnir Vladimir Grandić

Memorijalni turnir Vladimir Grandić Radnici Ministarstva unutrašnjih poslova okupili su se 5. 4. 2014. u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici na petom Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Vladimir Grandić“ posvećenom tragično nastradalom kolegi koji je 12. aprila 2009. godine izgubio život suprotstavljajući se četvorici razbojnik

Berza srednjih škola u Kanjiži

Berza srednjih škola u Kanjiži – Mi smo jako zadovoljni – rekla nam je nekoliko dana kasnije Marta Juhas direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže. – Prošle godine je ova manifestacija održana prvi put i tada smo imali oko 500 posetilaca. Ove godine ih je bilo duplo više. Drago nam je što je Vaš Centar i sad učestvov

Visoki rukovodioci MUP-a posetili Centar

Visoki rukovodioci MUP-a posetili Centar Centar za osnovnu policijsku obuku posetili su 11. 3. 2014. državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vanja Vukić, načelnik Uprave granične policije general policije Nenad Banović i pomoćnik ministra – načelnik Sektora finansija, ljudskih resursa i zajedničkih poslova Željko Kojić koji

Sajam obrazovanja Putokazi 2014

Sajam obrazovanja Putokazi 2014 Grupa dece koja je došla na 10. Sajam obrazovanja zastala je na štandu MUP-a. Dok su mališani s pažnjom posmatrali akciju vatrogasaca, ruka jedne od figura obučenih u različite policijske uniforme se pokrenula i pomilovala jednog dečaka. Oko kamere zabeležilo je trenutak iznenađenja na licima nekolicine, a odmah..

Konkurs 2014.

Konkurs za osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 480 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova.

Valja znati ugasiti

Obuka zaposlenih iz protivpoćarne zaštite – Ko drži aparat za gašenje požara u gepeku, neka ga nekome pokloni – rečeno je na obuci iz protivpožarne zaštite koju je COPO u saradnji sa Nacionalnim trening centrom za vanredne situacije organizovao za zaposlene u Centru, od 3. do 5. 2. 2014. godine.

Маргиналије

Marginalije Željke Avrić Песнички матине у библиотеци Центра, 26. 12. 2013, окупио је поштоваоце поезије Жељке Аврић на промоцији њене нове збирке Маргиналије.

Задржавање лица

Zadržavanje lica Са новинама у области поступања према доведеним и задржаним лицима имали су прилику да се упознају полицијски службеници из шест полицијских управа, од 4. до 9. 11. 2013. године.

Сарадња са ОЕБС-ом

Saradnja s Misijom OEBS-a u Srbiji Високи представници ОЕБС-а су имали прилику да сазнају која је разлика између некадашње и садашње основне полицијске обуке, који су објекти реновирани, какву су обуку прошли сви

Делегација из Кине

Narodna Republika Kina Представници Кинеског криминалистичко-полицијског универзитета (ККПУ) из Шенгјенга – Џанг Јуехуеј (Zhang Yuehui), директор Одсека за студентска питања; Љу Бо (Liu Bo) из Одсека за

Електронско учење

Moodle Искуства у области увођења електронског учења разменили су, 17. 10. 2013. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, представници Мисије ОЕБС-а у Скопљу и Управе за стр

Suzbijanje nasilja

Seminar „Suzbijanje nasilja u socijalnom okruženju“ Bez usaglašene aktivnosti svih bitnih institucija sistema, ne može se uspešno delovati – rečeno je na Seminaru „Suzbijanje nasilja u socijalnom okruženju“ koji je 17. i 18. oktobra 2013. održan u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Пријатељи из ИПА Регије Беч

Poseta IPA Regije Beč Заједнички језик је свакако пронађен – језик пријатељства, што је и основни мото Интернационалне полицијске асоцијације.

Са Фондацијом у Немачку

Slobodan Belošević u Bavarskoj „Изаберите немачки језик, јер ко буде био најбољи иде на пут у ту лепу европску земљу“

Jezik kosti nema, ali kosti lomi

Jezik kosti nema, ali kosti lomi Grafiti mržnje nisu komunalni problem – rečeno je na seminaru posvećenom zločinu mržnje, govoru i grafitima mržnje održanom 9. 10. 2013. u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici (COPO).

Gosti iz poljske Škole policije

Delegacija Škole policije iz Katovica, Poljska Delegacija Škole policije iz Katovica, Jaroslav Kaleta (Jarosław Kaleta) – komandant Škole, Tomaš Milkovski (Tomasz Miłkowski) – zamenik komandanta i Barbara Ožel (Barbara Orzeł) – rukovoditeljka Upravnog odeljenja, bili su od 1. do 4. 10. 2013. godine u uzvratnoj poseti kolegama iz MUP-a Repu

Ljudska prava

Svetski dan tolerancije – Na naslovnoj strani brošure „Smernice za edukaciju policijskih službenika o ljudskim pravima“ nalazi se slika srpskih policajaca – rekao je Pavel Hacuk (Pavel Chacuk), predstavnik Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), čije je sedište u Varšavi.

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu Dan Ministrastva, Dan policije i Slava policije Sveta Trojica proslavljeni su 23. 6. 2013. prvi put van Beograda – u Novom Sadu. Obeležavanje praznika započelo je defileom policijskih službenika od Trga slobode do Stadiona „Karađorđe“.

Prijem 11. klase

Prijem 11. klase Prvog dana obuke, 3. 6. 2013. godine, polaznice i polaznike nove, 11. klase pozdravili su i poželeli im dobrodošlicu načelnica Centra za osnovnu policijsku obuku Biljana Puškar i njeni saradnici.

Dajemo šansu svima

Dajemo šansu svima Regionalna konferencija „Integracija pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u policijsku službu“, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Republici Srbiji, održana je od 27. do 29. maja 2013. godine u Centru za osnovnu poli

Treći Seminar o rukovođenju

Treći Seminar o rukovođenju Otvarajući seminar Nauka o rukovođenju – Situaciono i komunikacijsko rukovođenje, održan 20. i 21. maja 2013. u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, načelnica Centra Biljana Puškar je citirala Konfučijevu izreku: „Što je u državi bolja muzika, bolja će biti država“ i dodala da je posebno

Podrška kolege

Podrška kolege Na pitanja o tome kakve bi osobine trebalo da krase kolegu za podršku, policijski službenici odgovaraju anonimno. Na osnovu takvog tajnog glasanja birani su polaznici Kursa za primarnu psihološku prevenciju – podrška kolege.

Poslednji dan obuke 9. klase

Poslednji dan obuke 9. klase Sirena vatrogasnih kola u krugu Centra za osnovnu policijsku obuku, 26. aprila 2013. godine, nije bila znak da je negde izbio požar. Tog dana gorela su samo lica uzbuđenih polaznika 9. klase, kojima je pokazna vežba predstavnika Vatrogasno-spasilačke jedinice bila i poslednja lekcija tokom obuke.

Sećanje na Grandića

Sećanje na Vladimira Grandića Četvrti memorijalni fudbalski turnir „Vladimir Grandić“ okupio je 13. aprila u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, blizu četiri stotine radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Mali pesak

Čišćenje lokaliteta Mali pesak u Deliblatskoj peščari Čišćenje lokaliteta Mali pesak u Deliblatskoj peščari (Opština Bela Crkva), 13. 4. 2013. bilo je uspešno zahvaljujući volonterima. Među 120-oro mladih ljubitelja prirode iz Novog Sada, Vršca i Bele Crkve, bilo je i desetoro polaznika 10. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Bili smo vredni

Nacionalni park Fruška gora Polaznici 10. klase učestvovali su 13. 4. 2013. u dve akcije. Uoči 36. Fruškogorskog maratona i prvomajskih praznika, tridesetoro polaznika i polaznica pridružilo se pozivu koji je Centru uputilo Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“.

Predstavili Centar osnovcima u Kanjiži

IMG_4336 Oko 500 osnovaca i njihovih roditelja iz Kanjiže, Horgoša i Novog Kneževca, imalo je 22. marta 2013. godine priliku da poseti jednu zanimljivu i korisnu manifestaciju koja je, kao deo projekta „Berza srednjih škola“, organizovana uz pomoć Nemačkog saveznog ministarstva za privredni razvoj

Stigla 10. klasa!

IMG_4399a_3 Obuka 297 novih polaznika Centra, koji dolaze sa područja tri policijske uprave – Novi Pazar (njih 88), Novi Sad (101) i Prijepolje (108), počela je 25. 3. 2013. Oni su konkurisali za obuku u Centru aprila 2012.

Putokazi

salon_knjiga_art_expo_2013 Štand Ministarstva unutrašnjih poslova privlačio je pažnju posetilaca 9. međunarodnog Sajma obrazovanja „Putokazi“, održanog od 28. 2. do 2. 3. 2013. u Novom Sadu.

Osma klaso, voljno!

DSC_5173a Prvi dan marta 2013. godine bio je poslednji dan koji je 8. klasa provela u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Sunce će nas grejati

energetska_efikasnost_180810 Projekat Preliminarnog pregleda energetske efikasnosti Centra za osnovnu policijsku obuku predstavljen je 7. 2. 213. u Centru u Sremskoj Kamenici.

Gosti iz Makedonije

Jedanaestoro predstavnika makedonskog MUP-a bilo je 5. i 6. 12. 2012. godine u studijskoj poseti srpskim kolegama u Upravi za stručno obrazovanje, osopsobljavanje, usavršavanje i nauku. Drugog dana posete, bili su gosti Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Pozorišni matine

images Duško Radović bio je 19. 11. 2012. ponovo među nama, u Centru, zahvaljujući entuzijazmu članova Kulturno-umetničkog društva penzionera „Isidor Bajić“. Tako smo obeležili devet decenija od rođenja velikog pisca, novinara, aforističara i TV urednika.

Otvorena vrata biblioteke

Tek renovirana biblioteka Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, i pre nego što je svečano otvorena, postala je mesto na kojem se i polaznici i zaposleni sa zadovoljstvom okupljaju.

Renovirana biblioteka

old_books Nakon promocije polaznika 6. klase COPO-a u policajce pripravnike, 2. 8. 2012. godine, predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečano je otvorio renoviranu, savremenu, multimedijalnu biblioteku sa čitaonicom, u koju se pored polaznika i zaposlenih u Centru, mogu učlaniti i koristiti njene usluge s

Promocija 6. klase

4 U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici proslavljena su 2. 8. 2012. godine dva važna događaja – promocija 6. klase polaznika u policajce pripravnike i otvaranje renovirane biblioteke.

Druženje i učenje

flash Povodom Dana bezbednosti dece u saobraćaju, ovog maja smo se družili sa predškolcima iz Vrtića „Mrvica“ Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada.

Delegacija iz Kazahstana

IMG_0310 Sledeće, 2010. godine, OEBS-om će predsedavati Kazahstan. Delegacija u kojoj su bila i dva predstavnika ove zemlje, posetila je Školu - Centar u Sremskoj Kamenici 2. 9. 2009. godine.

Počela je obuka 2. klase COPO-a

zvonce Obuka za polaznike 2. klase Centra za osnovnu policijsku obuku počela je 30. marta 2009. godine.

Kurs za komandire granično-policijskih stanica, jedinstven u Evropi

logo_dcaf Početni susret učesnika Međunarodnog kursa za komandire stanica, koji je od 9. do 13. marta 2009. godine održan u SŠUP-COPO-u u Sremskoj Kamenici, pripremljen je u saradnji Ženevskog centra za demokratski nadzor oružanih snaga i stručnjaka iz obrazovnih institucija kao i graničnih policija zemalja JIE.

Policija i deca

IMG_6802 "Šta ću biti kad porastem" tema je izložbe koja je bila postavljena povodom promocije 1. klase polaznika COPO-a, u prizemlju školske zgrade. Autori maštovitih crteža su deca iz Predškolske ustanove "Poletarac", koja su sa svojim vaspitačicama, došli iz Odžaka.

Seminar za nastavnike nemačkog jezika 18 - 22. 8. 2008.

Seminar za nastavnike nemačkog jezika 10 - 22. 8. 2008. Treći seminar za nastavnike nemačkog jezika zaposlene u centrima za policijsku obuku u zemljama Srednje i Jugoistočne Evrope,"Stručno usavršavanje nastavnika nemačkog jezika – terminologija specifična za delatnost policije", održan je u Srednjoj školi unutrašnjih poslova - Centru za osnovnu policijsku.

Konkurs za upis u Centar bio je raspisan od 10. 8. do 25. 8. 2008.

Konkurs Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 120 polaznika druge klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Planirano je da se upiše do 30 devojaka. O uslovima možete saznati više na stranicama ovog sajta.

Komunikacija i stres

Stress_PTSD_2 Zahvaljujući odličnoj saradnji Fondacije "Hans Zajdel" i Srednje škole unutrašnjih poslova - Centra za osnovnu policijsku obuku, u periodu od 4. do 6. juna 2008. godine, realizovan je u Sremskoj Kamenici seminar "Komunikacija i menadžment stresa".

Sedmi Festival optimizma

Baby Exit Na sedmom Festivalu optimizma predstavila se i naša škola. Bila je jedna od mnogih koja je imala prilike da nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi na ovogodišnjem Bebi egzitu 17. i 18. maja 2008. godine.

Projekat učenja engleskog jezika za članove rukovodstva državnih službi

Projekat učenja engleskog jezika za članove rukovodstva državnih službi Znanje stranih jezika potrebno je svakom obrazovanom čoveku. Sve češći međunarodni kontakti ukazuju posebno na potrebu svih rukovodilaca MUP-a R Srbije da uče ili usavršavaju znanja jednog od svetskih jezika.

Internacionalna policijska asocijacija