Dobrodošli!

 

Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Proces transformacije srednje škole u Centar počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići. Nastava je predmetno-modularna, traje godinu dana i realizuje se u renoviranim učionicama i objektima u krugu Centra.

Kako stići do Centra?

Događaji

Poseta predstavnika ICITAP-a Centru

Poseta predstavnika ICITAP-a Centru Predstavnik Kancelarije Međunarodnog kriminalističko-istražnog programa pomoći u obuci Ministarstva pravde SAD (International Criminal Investigative Training Assistance Program) pri Ambasadi SAD u Beogradu gospodin Patrik Vajt, u pratnji svoje asistentkinje i gospodina Dušana Mihajlovića iz Biroa za međunarodnu

Beloruska delegacija

 Beloruska delegacija u poseti COPO-u Delegacija Akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Belorusije boravila je od 20. do 23. 10. 2014. godine na Kriminalističko-policijskoj akademiji, sa kojom ima Sporazum o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji. Pretposlednjeg dana boravka u našoj zemlji, 22. oktobra, Centar za osnovnu policijsku

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Poseta Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije – predsednica Marija Obradović, zamenik predsednika Bojan Kostreš, sekretar Milan Čuljković i njihovi saradnici, posetili su 21. 10. 2014. godine Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Sa Fondacijom „Hans Zajdel” u Nemačku!

 Sa Fondacijom „Hans Zajdel” u Nemačku! Da mi je neko pre dve godine pričao, kad sam započinjala osnovnu policijsku obuku da ću ja biti izabrana da idem na usavršavanje nemačkog jezika u Bavarsku i provesti dve divne nedelje u Bavarskoj policiji, ne bih mu verovala. Elem, ovako je sve počelo.

Promocija 11. klase u centru Novog Sada

Promocija 11. klase u centru Novog Sada Slika plavih šapki i šeširića u letu i radosni uzvici upravo promovisanih policajki i policajaca pripravnika ukrasila je 18. jula 2014. godine, Trg slobode u Novom Sadu.

Dvoje polaznika na Belom dvoru

Pohvalnice najboljima u 10. klasi Dok na Beli dvor svakog leta na dodelu Pohvalnica Nj. k. v. prestolonaslednika Aleksandra II i princeze Katarine iz svih srednjih škola u Srbiji dolazi po jedan najbolji učenik ili učenica, kao što je to bilo i za vreme postojanja Srednje škole unutrašnjih poslova, Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj K

Норвешка делегација

Норвешка делегација у ЦОПО-у Центар су првог дана јула 2014. године посетила два госта из Краљевине Норвешке – Од Бернер Малме, шеф Одељења за спровођење закона Мисије ОЕБС-а и Џон Столе Стамнес...

Посета новог директора ICITAP-а Центру

Посета новог директора ###ICITAP###-а Центру – Импресиониран сам оним што сам овде видео! У Србији сам три месеца и могу рећи да су и ваша полиција и полицијска обука крајње професионални – рекао је господин Даглас Медн.

Obaveštenje za maturante

Maturanti da dostave diplome Centru Kandidati koji su u vreme raspisivanja Konkursa za upis u COPO (10. i 25. marta 2014) pohađali završni razred srednje škole, treba što pre, a najkasnije do 30. juna ove godine, da dostave diplome o završenoj trogodišnjoj ili četvorogodišnjoj srednjoj školi direktno Centru

U toku je prijemni ispit

Počinje prijemni ispit Od 11. 6. 2014. počeo je prijemni ispit za kandidate koji ispunjavaju uslove Konkursa za upis u COPO, raspisanih 10. i 25. marta ove godine. Kandidati će pozive dobijati preko svojih policijskih uprava (PU). Uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazi stanovništvo Beograda, Valjeva i Sremske Mitrovice...

Velika petica policiji

Baby Exit, Velika petica policiji Ovogodišnji Festival optimizma – Bebi Egzit održan je 31. maja i 1. juna 2014, posle ukidanja vanredne situacije proglašene zbog poplava koje su pogodile našu zemlju u maju 2014. Teškom situacijom mnoga deca su pogođena, uplašena, zabrinuta...

Godišnjice mature

Srednja škola unutrašnjih poslova - godišnjice mature Obaveštavamo nekadašnje učenike Srednje škole unutrašnjih poslova da će i ovog leta, 2014, godišnjice mature (10, 20, 30 i 40 godina) moći da proslave u krugu svoje Škole. Ove proslave organizuju sami bivši učenici. Izaberu Organizacioni odbor i jave nam se da preciziramo datum.

Prijemni i lekarski

Prijemni ispit i lekarski pregled U prvoj polovini juna 2014. počelo je testiranje u okviru prijemnog ispita za kandidate koji su konkurisali za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku na osnovu dva konkursa – jedan raspisan 10. marta 2014. (za 480 polaznika) i drugi 25. marta (za još 150 polaznika).

Poplava

Odbrana od poplava, maj 2014. Polaznici 11. klase polagali su od 14. do 17. maja 2014. godine jedan poseban ispit i to ne pred svojim starešinama i trenerima, nego zajedno sa njima. Dve noći polaznici Centra su proveli u Sremskoj Kamenici, pored nabujalog Kameničkog potoka. Punili su džakove i postavljali ih pored kuća do kojih je stigla voda.

Izdvajamo

PRIJEMNI I LEKARSKI

Prijemni ispit za kandidate sa područja PU za Grad Beograd nastaviće se u Centru za osnovnu policijsku obuku od 12. januara 2015. godine.

Nakon završene selekcije kandidata za Beograd, biće pozivani kandidati koji su se prijavili na osnovu Konkursa objavljenog 25. marta 2014. godine, po redosledu koji je naveden u Konkursu:

  1. Zaječar,
  2. Zrenjanin,
  3. Jagodina,
  4. Kragujevac,
  5. Niš,
  6. Pančevo,
  7. Prokuplje i
  8. Sombor.

Srdačan pozdrav,

Centar za osnovnu policijsku obuku

30. decembar 2014. godine

 

 

 

 


COPO-Prezentacija


COPO-Prijemni-Provera bazično motoričkih sposobnosti

Kalendar događaja

Januar, 2015     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 586 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi